Bijgewerkt: 30-07-19
 
   

Eerdere activiteiten

Workshop Swingend balfolk - Auke Eringa november 2018

Op zondag 4 november 2018 gaf Auke een workshop Swingend balfolk spelen. We gingen aan de gang met een mooi scottishe-achtig nummer van de Noorse componiste Ingunn Bjørgo: ‘Askerladd på Aveie’. De meeste balfolkmuziek bestaat uit een A-deel en een B-deel (beide van 8-maten) met een niet te moeilijke melodie die snel in je hoofd blijft zitten.

Gelukkig geeft juist die eenvoud van structuur kansen om de muziek interessanter en uitdagender te maken. In deze workshop behandelde Auke vijf krachtige manieren om dat te doen: swingende ritmische accenten leggen met akkoorden in de rechterhand; een improvisatie spelen (waar je geen conservatoriumopleiding voor nodig hebt); verschuivingen in de harmonische horizon aanbrengen door middel van akkoordsubstituties; tweede en derde stemmen toevoegen; en vooral: adempauzes inbouwen. We beperkten ons op deze dag tot één melodie en hadden van tevoren de bladmuziek gekregen en bestudeerd. Daarom konden we heel veel aandacht aan deze swingende ritmische accenten besteden, zowel aan de discant (melodiekant) als aan de baskant. Erg leuk en leerzaam!

 

 

 

Workshopserie Remco Sietsema voorjaar 2019

In een serie van zes workshops hebben we met gewerkt aan ritmiek en lyriek, verschillende bas- en melodievariaties, het ontwikkelen van dynamiek, balgbeheersing en ritmische accenten. Remco werkte met mooie eigen nieuwe composities. Hij besteedde ook veel aandacht aan de vingerzetting, zodat je snel en gemakkelijk allerlei loopjes kunt maken. Ook hebben we akkoorden aan de discant (rechterhand) geoefend.

Remco Sietsema organiseerde deze serie in eigen beheer. Voor informatie kun je contact opnemen via zijn website.

 

 

 

 Workshops en optredens 2016 en 2015

De slotavond op 21 april 2016 was fenomenaal! Met presentaties van de cursusgroepen van Jos Lambregts, Tjerk Knop en Remco Sietsema waar het plezier van af spatte. En een prachtig optreden van trio Biolcati Bottasso. 

Op 4 april 2015 gaf het 'Tutto Italiano' bij THA workshops trekharmonica en bodypercussie en een tune learning session voor alle instrumenten. Na een heerlijke Italiaanse maaltijd genoten we van een concert van Duo Botasso en Gigi Biolcati.

  Powered by PK-CMS
  © 2019 Passoft WebDev

Copyright 2019 Trekharmonica's Amsterdam