Bijgewerkt: 10-12-19
 
   

23 februari 2020

Workshop Klezmer samenspel - door Auke Eringa

Zondag 23 februari 2020

Amsterdam, Q Factory

11.00 -15.45 uur – € 30

Klezmer spelen op de trekharmonica betekent dat je te maken krijgt met bijzondere akkoordbegeleidingen, ritmes en versieringen. Welke akkoorden gebruik je links én rechts? Hoe kun je improviseren aan de hand van klezmertoonladders? En hoe komen we op deze dag tot een mooi samenspel met meerdere partijen, liefst ook met een of twee andere instrumenten erbij?

Vanwege de enthousiaste reacties geeft Auke nogmaals een workshop klezmer in Amsterdam. De workshop is bedoeld voor niveau midden/gevorderd en we spelen op trekharmonica C/F.

Speel je ook andere instrumenten zoals dwarsfluit, viool, saxofoon of gitaar? Neem die dan ook maar mee! Want tijdens deze workshop gaan we uiteindelijk ook proberen tot écht samenspel te komen. De combinatie met een paar andere instrumenten geeft heel verrassende effecten.

Je krijgt de tablatuur (melodie, bassen én ritmes) met geluidsbestanden kort na je inschrijving toegestuurd, zodat je de melodieën vast kunt oefenen. Je ontvangt tevens een overzicht met klezmertoonladders en met akkoordcombinaties. Hier zal Auke in de workshop nader op ingaan.

De workshop is geschikt voor mensen die aan (een van) de eerdere klezmer-workshops van Auke in Amsterdam hebben deelgenomen, maar óók voor nieuwe inschrijvers. De muziek is niet ingewikkeld om in te studeren. We gaan door met de drie melodieën ‘Yevarechecha’, ‘Arum dem Fayer’ en ‘Venaeir Eineinu’. Want daar valt nog heel veel interessants mee te doen!

Schrijf je uiterlijk 7 februari hier in!

LET OP: De workshop zit vol! U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. Als de wachtlijst lang genoeg wordt organiseren we de workshop nogmaals in het voorjaar 2020. U ontvangt daarover dan bericht.

 

 

  Powered by PK-CMS
  © 2020 Passoft WebDev

Copyright 2019 Trekharmonica's Amsterdam