Spelen voor live dansers i.s.m. Balfolk Amsterdam

27 mei 2023 van 15.00 – 16.30 uur

Hoe speel je in de praktijk trekharmonica voor echte, live aanwezige dansers? Waar moet je op letten? Waar leg je de accenten, wat is het juiste tempo, hoe zorg je dat je de dansers volgt? Tijdens deze korte zaterdagmiddag workshop kun je hiermee oefenen. De lat ligt laag en fouten maken mag! Je oefent als trekharmonicaspeler tijdens deze workshop samen met een groepje balfolkdansers vijf veel voorkomende dansen: andro, scottish, chapelloise/jig, tovercirkel en hanterdro. In anderhalf uur nemen we vijf dansen door, dus zie deze workshop als een korte introductie dansbegeleiding.


THA organiseert deze workshop in samenwerking met Balfolk Amsterdam. De workshop staat onder leiding van Berend en Gepke van Balfolk Amsterdam. Zij zullen ons allerlei tips geven. De locatie is de prachtige danszaal van AVC/Terpsichore, gelegen vlakbij metrostation Van der Madeweg in Amsterdam.


De bladmuziek en geluidsbestanden voor de vijf dansen krijg je direct toegestuurd na aanmelding en betaling. Dus schrijf je snel in, want dan heb je meer tijd om te oefenen. De bedoeling is dat je de vijf dansen op 27 mei kunt spelen. Neem je eigen muziekstandaard mee! De workshop is voor trekharmonica C/F. Het gaat om onderstaande vijf korte en gemakkelijke dansmelodieën. Waarschijnlijk zijn de meeste bekend voor jullie. Als vijf je te veel lijkt, kun je er ook enkele uitkiezen:

Androbehandeld in THA-workshop door Gilbert Hoek van Dijke (okt. 2022).
Scottish‘Askerladd på Avveie’ van Ingunn Bjørgo (behandeld in THA-workshop gegeven door Auke Eringa, nov. 2018).
Chapelloise/jig‘Le soleil’ (gepubliceerd voor G/C in Diatonisch Nieuwsblad nr. 114, sept. 2014)
Tovercirkel‘Zelda’ van Philippe Plard (gepubliceerd voor G/C in Diatonisch Nieuwsblad nr. 115, dec. 2014).
Hanterdrovan Wouter Kuyper, gepubliceerd voor G/C in zijn eerste Balfolk Deunenboek (2010, gele cover, p 9).

Datum en tijd             zaterdag 27 mei van 15 tot 16.30 uur
Niveau                         midden/gevorderd instrument trekharmonica C/F
Prijs                             € 7,50
Inschrijven                  tot uiterlijk 1 mei via , inschrijven
Meenemen                 je eigen muziekstandaard en de bladmuziek

 

Routebeschrijving – Vanaf metrohalte Van der Madeweg is het 4 minuten lopen. Parkeren is op zaterdag gratis en er zijn voldoende parkeerplekken. Je ontvangt na aanmelding een kaartje met routebeschrijving voor openbaar vervoer, fiets en auto.