We organiseren net als vorig jaar een workshop spelen voor live dansers!

Hoe speel je in de praktijk trekharmonica voor echte, live aanwezige dansers? Waar moet je op letten? Waar leg je de accenten, wat is het juiste tempo, hoe zorg je dat je de dansers volgt?

Tijdens deze zaterdagmiddag workshop kun je hiermee oefenen. De lat ligt laag en fouten maken mag! Je oefent als trekharmonicaspeler samen met een groepje balfolkdansers vijf veel voorkomende dansen: andro, scottish, chapelloise/jig, tovercirkel en hanterdro.

THA organiseert deze workshop in samenwerking met Balfolk Amsterdam. De workshop staat onder leiding van Berend en Gepke van Balfolk Amsterdam. Zij zullen ons allerlei tips geven. De locatie is de prachtige danszaal van AVC/Terpsichore, gelegen vlakbij metrostation Van der Madeweg in Amsterdam.

De bladmuziek en geluidsbestanden voor de vijf dansen krijg je toegestuurd na aanmelding en betaling. Dus schrijf je snel in, want dan heb je meer tijd om te oefenen. De bedoeling is dat je de vijf dansen op 25 mei kunt spelen. Neem je eigen muziekstandaard mee! De workshop is voor trekharmonica C/F. Het gaat om onderstaande vijf korte en gemakkelijke dansmelodieën. Als vijf je te veel lijkt, kun je er ook enkele uitkiezen.

Andro
Uit Diatonisch Nieuwsblad 115.

Scottish
AB ABBA, Benny Andersson.

Chapelloise/jig
Nattevoetendans, Guido Piccard, uit Diatonisch Nieuwsblad 118.

Tovercirkel (Circle circassien)
Uit De Rijke Armoede van de Trekharmonica, Geert Oude Weernink.

Hanterdro
Hanterdrie door Wouter Kuyper, gepubliceerd voor G/C in zijn eerste Balfolk Deunenboek.


Datum en tijd zaterdag 25 mei van 16.00 tot 16.00 uur
Niveau midden/gevorderd
Instrument trekharmonica C/F
Prijs € 10,00
Inschrijven tot uiterlijk 11 mei via deze link: inschrijven
Meenemen je eigen muziekstandaard en de bladmuziek
Locatie VC/Terpsichoré, Ellermanstraat 16Q, 1114 AK Amsterdam-Duivendrecht

Routebeschrijving
Vanaf metrohalte Van der Madeweg is het 4 minuten lopen. Parkeren is op zaterdag gratis en er zijn voldoende parkeerplekken. Je ontvangt na aanmelding een kaartje met uitgebreide routebeschrijving voor openbaar vervoer, fiets en auto.